Бившият централен защитник на ЦСКА и националния отбор (23 мача) Валентин

...
Бившият централен защитник на ЦСКА и националния отбор (23 мача) Валентин
Коментари Харесай

Любослав Пенев отиде в "ЦСКА-София" за нещо дългосрочно

Бившият централен бранител на ЦСКА и националния тим (23 мача) Валентин Илиев стана пом.-треньор в " Царско село " след напускането на Любослав Пенев, който на 28 март изненадващо пое отбора на " ЦСКА София ". Илиев е помощник на Антони Здравков, който стана старши треньор и двамата приготвят тима за идния мач от Първа лига против " Локомотив " (Пд). Бившият футболист обаче има мнение и по отношение на смяната в " ЦСКА-София " и смята, че 4-ият интервал на Пенев на стадион " Българска войска " този път ще е нескончаем.

" Аз не мисля, че Любо Пенев мисли безусловно ден за ден или мач за мач, т.е. той постоянно има някаква по-дългосрочна концепция за работа. Според мен той отиде в ЦСКА за нещо дълготрайно – и се надявам да го получи, тъй като Любо е сериозен човек, сериозен треньор, страховит експерт и перфекционист - споделя Илиев пред. Аз персонално одобрявам хора като него и точно по тази причина споделям, че не мисля, че се е подготвил единствено за идния мач с " Лудогорец " за купата или за два мача. Според мен неговите цели, тактика и философия за развиването на тима и даже клуба са доста по-високи и съществени. "

Илиев е следващият, който установи тъжната истина, че в България треньорите не получават опция за дълготрайна работа, която да им разреши да изградят тактика.

" Виждате, да вземем за пример, Юрген Клоп. Колко загуби записа " Ливърпул " и къде е в класирането?! Нормално е във всеки тим да има спадове, само че хората не взимат прибързани решения и са поредни. Ето в този момент – Любо Пенев е нов (в " ЦСКА-София " ). Обстановката му е позната – ясно е. Но имам поради, че е нов за футболистите, както и те за него. Ще му би трябвало време на акомодация. Тук въпросът е какъв брой бързо ще се получи този развой на адаптиране ", той Илиев.

Бившият национал е на мнение, че " алените " имат късмет да отстранят първенеца " Лудогорец " в 1/2-финала за купата на България, който ще е в два мача на разменено посещение (първият е още в сряда).

" Ако в един дуел може да се случи всичко, в два мача би трябвало класа! И вярна подготовка. За мен подготовката за един мач е от основно значение. Но това са неща, които Любо Пенев ги знае чудесно - твърди Илиев. - Има късмет – няма невъзможни неща. Като реализатори ЦСКА има много положителни футболисти, които могат да наклонят везните в негова изгода. Много значима роля ще изиграе желанието за победа. Ако на мен ми ставаше Любо треньор, сигурно това щеше да е извънредно мотивиращо и положително. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР